3. november 2022:
Ekstraordinær generalforsamling
Vi har afholdet ekstraordinær generalforsamling og valgt 2 nye bestyrelsesmedlemmer, nemlig Rikkekathrine Rose Larsen, som bliver ansvarlig for økonomien og Jakob Kragesand.
16. oktober 2022:
Prøveoptagelse
I dag har vi lavet prøveoptagelsr af danse i forskellige opstillinger i et studie, hvor vi bl.a. har afprøvet lys, kameravinkler, scenografi, kostymer og gulv.
25. april 2022:
Generalforsamling.
I dag har projektet afholdt sin første generalforsamling, hvor der blev rettet lidt i vedtægterne, og der blev valgt en ny bestyrelse, som nu primært tager sig af den formelle ledelse, så projektgruppen kan koncentrere sig om dansevideoerne.
Bestyrelsen er nu Cielia Atlanta Vedel Eckardt, Henrik Jansberg, Line Gessø Hansen og Michael S. Petersen.
2. april 2022:
3. prøveoptagelse.
I dag har vi fået gennemført vores 3. prøveoptagelse med 'eksterne' dansere, bl.a. for at afprøve logistikken ved at have 2 hold dansere, og om det derved er muligt at optage 10 danse på 1 dag. Der var også indkaldt professionelle filmfolk og pressefotograf.
Det lykkedes os at få optaget 11 'blandede' danse, og nu venter vi i spænding på at se de redigerede videoer, som bl.a. også vil indeholde en kort Appetizer-video til hver dans.
10. december 2021:
Bevilling på 1 mill. kr.
Folkedans for Fremtiden har af Kulturministeriet fået bevilget sin første million, og vores fundraisingrejse er således skudt i gang på allerflotteste vis. Hvor er det fantastisk. Tak for lykønskninger og skulderklap.Du kan læse mere her, og du kan se selve aktstykket (pdf-fil) her.
26. juni 2021:
DFs Initiativpris 2021.
Hurraaa.
Folkedans for Fremtiden har fået tildelt Folkedans Danmarks initiativpris 2021 på årsmødet på Dalum Landbrugsskole lørdag d. 26. juni. Vi er rigtig glade for påskønnelsen og håber, at projektet kan leve op til alle forventningerne. Efter modtagelsen fortalte projektleder Henrik Larsen forsamlingen lidt om projektet.
22. maj 2021:
2. prøveoptagelse.
Nu da forsamlingsloftet i forbindelse coronarestriktionerne var hævet, fik vi idag endelig gennemført vores 2. prøveoptagelse, idet alle tilstedeværende måtte vise coronapas ved ankomsten.
Vi fik mange nyttige optagelser med 4 kameraer og separat lyd, som vi skal have gennemset og analyseret i den kommende tid.
27. januar 2021:
Virtuelt foretræde for Folketingets Kulturudvalg.
Efter mødet med Zenia Stampe anmodede vi om foretræde for Folketingets Kulturudvalg, som gerne ville modtage os. Tak for det. Hele forløbet var en fin oplevelse af fokus på vores sag og ærinde, og både personalet og udvalget var meget forekommende. Pga. COVID-19 måtte det foregå online, så vi fik ikke oplevet at stå på Christiansborg og tale folkedansens og projektets sag. Det gjorde dog ikke oplevelsen mindre spændende, bare anderledes. Det var muligt at deltage 4 personer, og Hanne Troen, Kristine Heebøll, Torben Eik Jacobsen og Henrik Larsen sad således onsdag d 27. januar kl. 10.00 klar bag hver vores skærm i hvert vores kontor. Man har 15 minutters taletid inkl. evt. spørgsmål fra udvalget. Det er ikke længe, når man har meget på hjerte. Det viste sig, at Enhedslistens Christian Juhl havde personligt kendskab til indsamlingsarbejdet i Vestjylland i 70´erne. Umiddelbart efter foretrædet behandler udvalget sagen, hvorefter udvalget udbeder sig Kulturministerens kommentar. Herefter hører vi nærmere.
26. januar 2021:
Henrik interviewes af Morten Alfred Høirup i 'Radiofolk.dk'.
Henrik var med i Morten Alfred Høirups magasinprogram 'Katten i Sækken' #83 i Radiofolk.dk. Hør det her på direkte link til podcast eller direkte link til programsiden .
Hvis du ikke vil høre hele udsendelsen, varer selve interviewet fra 00:27:57 til 00:42:23.
20. november 2020:
Møde med kulturordfører for Radikale Venstre, Zenia Stampe.
Arbejdsgruppen var inviteret til møde hos kulturordfører for Radikale Venstre, Zenia Stampe. Hanne, Henrik og Henrik Jansberg drog spændte af sted mod Christiansborg, hvor vi blev modtaget af en veloplagt kulturordfører, der viste stor interesse for projektet og både havde god viden om og personlige erfaringer med sagens kerne, vores folkelige danse- og musiktraditioner.
Vi havde en god dialog om projektet og dets muligheder. Folkedans for Fremtiden er kommet godt fra start, og næste skridt er nu at søge om foretræde for folketingets kulturudvalg.
20. august 2020:
Møde med repræsentanter fra FFF – Foreningen til Folkedansens Fremme, Danmarks ældste og allerførste folkedanserforening, som for mere end 100 år siden bedrev det kæmpe arbejde med at indsamle, bearbejde og udgive en stor del af det materiale, man i dag bruger, når der undervises i folkedans.
Projekt Folkedans for Fremtidens håb for mødet var at opnå FFFs opbakning til projektet og tilsagn til på nettet at offentliggøre deres omfattende samling af dansebeskrivelser sammen med vores kommende videooptagelser af dansene, så alle interesserede fremover frit kan gøre sig bekendt med dansene og musikken både via liveoptagelser og beskrivelser/noder.
Det var et positivt møde med både sjove anekdoter og erfaringsudveksling i forhold til bl.a. håndværket danseformidling og ditto beskrivelse. Der var ingen tvivl om opbakningen til vores projekt, og vi afventer nu svar på vores anmodning.
4. august 2020:
Møde med Torben Eik Jacobsen, daglig leder af genreorganisationen Tempi.
Tempi eller Roots Music of Denmark arbejder for at gøre musikkens rødder relevante for publikum. Tempi er et netværkscenter, der bestræber sig på at hjælpe alle, der søger viden, netværk, anbefalinger eller sparring indenfor vores genreområde.
Hanne, Henrik og Kristine Heebøll deltog i mødet hos Tempi, der tydeligt er interesseret i vores projekt. Det er et godt projekt, der vil sætte fokus på den danseform, der naturligt hører til folkemusikken, som er et af Tempis hovedområder, og et projekt, der fremover vil ændre genrens udgangspunkt for at arbejde med dans og musik sammen.
Vi kom hjem med super opbakning og en masse gode råd og ideer til fremtidig positionering af projektet og fundraisingarbejde.
30. juni 2020:
Prøveoptagelse.
JUHU. I dag skete det. Endelig blev projektet konkret. I dag har vi gennemført første prøveoptagelse. Med 6 par dansere fik vi mulighed for at afprøve, hvordan vores ideer mht. pædagogik, iscenesættelse, farvevalg og formidling via en skærm virker i praksis. Det gav helt klart en masse erfaringer, som vi kan bringe med tilbage til arbejdet med at udvikle et enkelt og gennemarbejdet koncept, som kan holde i 10 år med 100 optagedage og ca 1000 forskellige danse. Næste skridt er at få eksterne kommentarer på optagelserne, inden vi gennemfører endnu en prøveoptagelse.